ELKEN BiopureInilah produk mesin air R.O yang tiada tandingannya di Malaysia pada masa sekarang. 1 lagi kelebihannya berbanding keluaran lain adalah ia mempunyai sistem kumbahan yang tiada dalam produk keluaran syarikat lain yang mana ia akan mengelakkan kotoran kali ke-2 apabila air paip melaluinya.

Penghargaan terhadap Sistem Pebersih Air R.O. Produk Reverse Osmosis hasil teknologi Amerika telah menerima berbagai pujian, anugerah dan kelulusan dari

1. College Medicine, Harvard University, AS
2. Laboratorium Pengujian Kebersihan Nasional AS
3. Biro Administrasi Air di Orange County, California, AS
4. Direkomendasikan oleh dokter AS : Dr. T.C. Mc Danieli
5. Digunakan oleh pesawat antariksa NASA
6. Digunakan oleh Coca Cola
7. Digunakan oleh Angkatan Laut AS untuk memurnikan air laut mejadi air bersih (Desalination).

07 April 2010

Kelebihan BIO Pure

Melihat konsep ginjal manusia, maka mesin penapis ini dibina. Sistemnya mudah dan paling selamat. Ia hampir sama dengan penapis lain tetapi mempunyai lebih kelebihan berbanding penapis lain. Terdiri daripada 1 penapis luaran dan 4 penapis dalaman. Dan lebih menariknya adalah ada 2 salur keluar. Pertamanya salur keluar bagi air kotor yang ditapis. Selebihnya iaitu air yang benar-benar bersih pula akan disalurkan kepada 1 saluran lagi untuk kita minum.

Tujuannya agar saluran penapisan sentiasa bersih dan tidak meninggalkan kotoran. Ada orang kata, kalau begitu membazirlah jika air yang keluar dari saluran air kotor itu. Baik, sama seperti air kecing, adakah ia satu pembaziran? Membuang air yang kotor dari badan satu keperluan sebenarnya. Katakan kita mahu menggunakan air tersebut, kita masih boleh gunakannya untuk menyiram pokok, basuh kereta dan sebagainya. Bukankah ia tidak membazir. Jadi, konsep pada penapis ini sangat-sangat menerujakan saya. Selain itu, kelebihannya :

  1. Mempunyai salur keluar untuk bahan kotor yang telah ditapis secara automatik
  2. Tidak perlu menukarkan penapis di dalam, melainkan sudah rosak
  3. Terdapat 3 pilihan iaitu pertama sekadar tapis, kedua ; tapis dan masak, ketiga ; tapis, masak dan sejukkan
  4. Air tapisan boleh diuji dengan TDS dan alat elektrolisis yang ada di pasaran. Nilai air yang dihasilkan dari alat TDS adalah 0, sifar dari segala bahan pencemar. Alat elektrolisis pula menguraikan kandungan logam berat yang ada di dalam air. Air yang tidak berkualiti atau tercemar akan mengeluarkan warna keruh dan bau yang tidak menyenangkan. 2 alat ini adalah bukti yang menunjukkan air penapis yang kita gunakan adalah berkualiti.
  5. Fizikal penapis ini sangat stabil dan berkualiti
  6. Boleh menapis sehingga 0.0001 mikron, 500,000 kali lebih halus dari diameter sehelai rambut
  7. Menghasilkan H2O sahaja.
  8. Harga yang sangat berpatutan mengikut keperluan masa kini sebuah keluarga.

0 comments:

Post a Comment

ELKEN & Kesihatan is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).